8 Eylül 2014 Pazartesi

MUTLU EVLİLİK İÇİN YAPMA-MANIZ GEREKEN 5 ŞEY

1-) ASLA KÜFÜR ETMEYİN

Erkekler kadınların onlar gibi davranmalarından ve özellikle de küfür etmelerinden nefret ediyor. Bunu eşim ve erkek arkadaşlarımdan çok sık duydum..
Küfür ettiğini duyan bir bayandan , ne kadar güzel olursa olsun çok çabuk soğuyabiliyorlarmış  mış mış ..
Sanki onlar küfür ettiğinde biz kör kütük aşık oluyoruz :)

Naber Kanka ???

2-) BAKIMSIZ OLMAYIN 

Erkekler evlenince kilo alıp , çoraplarını sağa sola atsalar da kadınlara rahatlama lüksünü tanımıyorlar ne yazık ki .. Evlendikten sonra da eşlerini her daim bakımlı ve güzel görmek istiyorlar. Ama şunu unutmamalılar ki biz bayanlar onlar için değil , öncelikle kendimiz için , iyi hissettiğimiz için bakımlı olmayı seviyoruz. Keşke bu erkekler için de geçerli olsaydı .. ( İstisnalar kaideyi bozmaz tabi ki :)

3-) BAĞIRMAYIN , EL KALDIRMAYIN

Bu manzaralar ilişkinin ileri evrelerinde yaşanabilecek hararetli tartışmalar sonucu açığa çıkabilir. Ama bu tür bir ilişkinin kimseye fayda ve mutluluk getirmeyeceğini söylemeye gerek yok. Kalkan el ile birlikte sevgi de ters yönde yere çakılır , benden söylemesi ...


4-) ÇOK KONUŞMAYIN  

İşte benim meselem :))
Aman yanlış anlaşılmasın , çok konuşan yani erkeklerin deyimi ile dırdır yapan bir eş değilim. Aksine ilişkimizin her döneminde açık olmaktan yana ve bunu kendimi ifade ederek başarmaya çalışan bir bireyim ama gelin görün ki erkekleri kadınların iletişim çabalarından hiç mi hiç anlamıyorlar .. Bu yüzden boş verin , kendinizi hiçç yormayın. Nasılsa anlamıyorlar , bir de üstüne dırdırcı ilan edilme riskiniz çıkıyor ortaya ..


5-) İLGİSİZ OLMAYIN

Erkek evlenince kendi içinde bir rahatlama dönemine giriyor bir süre sonra ... Sevgiliyken size iltifatlar yapan , çiçekler böcekler alan adam yavaş yavaş tarihin derin sularına gömülmeye başlıyor ..
Siz aman boğulmasın bir elinden tutayım deseniz de o yüzme bilmemeyi öne sürerek her zamanki gibi kolayına kaçıyor ..
Ama tüm bunların yanında gelin görün ki , bir bebek gibi ilgi bekleyip , bunu göremediğinde farklı yöne yönelmeyi de hak sayıyor ..
Kadının toplumsal üstünlüğü burada da açığa çıkıyor ve ' yuvayı dişi kuş yapar ' önermesi ile yine biz kadınlara büyük sorumluluk yüklüyor . Çünkü ilgi göstermezse ' eşinin ihtiyaçlarını karşılayamadı ' gibi bir yoruma maruz kalıp , haksızlıktan yerlerde sürünüyor ..
Neyse demem o ki  ; ilgisiz kadın istemiyorlar ...
Sanki bizler ilgisiz erkek manyağıymışız gibi !!!




8 yorum:

  1. Güzel bir blog, inşaallah dahada güzelleşir...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  2. ay çok iyi:) çok nadirdir eşini tam olarak ölene kadar seven millet birbirinden bıkıyor yıllar içinde niyeyse :) en bakımlısını da harcayabiliyolar , en akıllısını da hayat işte :)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Furkan Bey ; çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :))

    YanıtlaSil
  4. Kreatiff canım çok haklısınnn :)) Maleseff öyle ..

    YanıtlaSil
  5. Yıllar içinde konuşmanın çok beyhude bir çaba olduğunu anlıyor insan.

    YanıtlaSil
  6. 9 yıllık evli olarak fikir verme hakkım var sanırım ::) Aile olmak deriz biz. Eşini ailen kabul edip ona güvenmezsen hiçbir şey kar etmez. İstersen 2 saat kraliçe gibi bakımlı ol :) Evlilikte yapılmaması gereken en önemli şey Benlik. Benlik giysini nikah masasında bırakırsa çiftler mutlu olabilir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Çok haklısın sevgili ' Hamarat '^..
    Önemli olan 'biz ' olabilmek .. 9 yıl olmuş evlilğin :) Maşşallah size .. Allah bir ömür ilk günkü aşkla yaşatsın sizleri ve tüm aşıkları , evlileri :)) Aminn :)

    YanıtlaSil
  8. Malesef öyle sevgili Handan ...
    İnsan zamanla konuşmadan çok şey anlatan bakışmalarını özlemeye başlıyor ..Ama aynı ev içerisinde yıllarca yaşadıktan sonra bu ne yazık ki pek mümkün olmuyor ..

    YanıtlaSil

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...