7 Ağustos 2015 Cuma

ONAYLANMIŞ SEKS ' İN ANAHTARI : EVLİLİK

Düşünüyorum da insan hayatında hiç din , inançlar olmasaydı , dünyaya gelme amacımız bazılarının inanmak istediği gibi deneyimlemek , keyif almaktan öteye gidemeseydi ilişkilerimiz , davranışlarımız nasıl olurdu ?

Aslında anlaması çok zor değil ...
Örneğin herhangi bir inanca sahip olmayan birinin dini kuralları olmasa da , toplumsal kuralları olabiliyor. Etik ahlak dediğimiz genel geçer inançlar yerine , çoğunluğun benimsediği ve doğruluğuna inanıldığı kurallar bütünü değil midir zaten ?

Neyse ki , amacım bu konularda yazmak değil.
Bahsetmek istediğim şey , zaman zaman , başlıkta da yazdığım gibi evliliklerin onaylanmış seksi yaşayabilmek için bir köprü olarak görülmeye başlanması ...!

Çevrenizdeki insanlara bir bakın , kaçının evliliğinden sonra evlilik hakkındaki fikirleriniz olumlu yönde değişebiliyor ?
Ya da kaç çiftten sonra  evlilik hakkında ön yargılara kapılıp , aşık olmadan da evlenebileceğinizi  ya da hiç evlenmek istemediğinizi düşünüyorsunuz ?

Olumlu örneklerin bizleri bu konuda cesaretlendirmesini isterdim. Ama üzgünüm ki bu konuda sizleri kandıran ve mutsuzluklarından utanıp , evliliği harika bir kurummuş gibi gösteren kişilerden olmayacağım ...

Kaldı ki , son zamanlarda gözlemlediklerim evlilik ve doğacak çocuklar açısından korkunç birer veri niteliğinde zaten ...

Mutsuz bir toplum oluyoruz ...
Mutsuz insanlar oluyoruz...
Mutsuz bireyler yetiştiriyoruz , hemde hiç farkına varamadan ...

Toplumsal baskılar üretiyoruz ...
Tebrikler , çok ta başarılı !!
İşte bu yüzden bastırılmış duyguları , onaylanma hissini , toplumun öngördüğü şekilde yerine getiriyoruz...

Özgür seks = evlilik !!!!


10 yorum:

  1. Gerçekten durum bu noktada ama. Gören duyan olursa laf olmasın diye evleniyorlar ama aslında bbakmaları gereken nokta birbirleri için doğru kişi olup olmadıkları. Seksi kafasında çok çok büyüten bir toplum olmamız iyi mi yoksa kötü mü emin olamıyorum. Bir tarafta bastırılmış cinsellik yüzünden yaşananlar var diğer tarafta çocuk yaşta cinselliği tadıp anne baba olanlar (örn: birkaç yıl önce haberlere çıkan 23 yaşında bir kadının kendisinin 12 kızının da 11 yaşında doğum yapması sonucu 23 yaşında torun sahibi olması)
    İkisinin arasını bulabilsek ve böyle şeyler yaşanmasa keşke

    YanıtlaSil
  2. Evet aile yapıları ve bilinçsizlik mutsuz evliliklerin sorumluluları aslında ...

    YanıtlaSil
  3. Yaaa! 2 ay kadar sonra düğünüm var ama benim O.o Şimdi kendimle çelişkiye düştüm bak onaylanmış seks için mi evleniyorum diye :))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı olsun öncelikle :)
      Eğer sadece kendin istediğin için , hayatının geri kalanını mutlu olarak geçireceğine inanarak yapıyorsan bunu kesinlikle seks için değildir :))

      Sil
  4. Nikah sadece cinselliğe indirilmemeli. Yani başbaşa oturup konuşabilmek için dahi nikah şart. Hz. Allah'ın onayladığı bir kurum diyelim. Müslüman olan Allah'ın rızasını kazanmak istiyorsa bunu yapmak zorundadır.

    Bence nikah karşındakine önem verdiğini gösterir. Sabretmeyi öğretir. Ufak tefek şeylerden çekip gitmemeyi mesela. Bazı insanların nikahtan kaçındıklarını görüyoruz. Beraber yıllarca yaşayanlar vardır ama bir türlü nikah yapamazlar. Bu ben kafama göre alıp başımı giderim demek. Beş kuruşta para kaptırmam. :) İşin şakası. Fakat her şakanın altında da bir gerçek vardır.
    Nikahsız doğan çocukların durumuna ise hiç girmiyorum.

    Nikahla ilgili bir ayet ararken karşıma Nur suresinden bir ayet geldi.

    "3- Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenemez; zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenebilir. Bu, müminlere haram kılınmıştır."

    Konuyla pek alakalı değil ama nikahta bile pek çok ölçüler olduğunu gösteriyor.

    YanıtlaSil
  5. Evet Yolcu , bahsettiğin konulara katılıyorum ama benim değinmek istediğim nokta , daha özgür bir hayat için evliliğin bir köprü olarak görülmesi ve çocuk oyuncağı haline gelmesi...
    İnsanlar cinsel dürtüleri sebebiyle ilerisini düşünmeden evlilikler yapıp , sonrasında Allah'ın en sevmediği helallerden biri olan boşanmayı çok çok normal görebiliyorlar. Artık günümüzde herşey yüzeyselleşmiş ve gerçek manasını yitirmiş durumda ne yazık ki ...
    İçi dolu yorumun ve fikrini faylaştığın için teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin konulara ben de katılıyorum. Evlilik bir çocuk oyuncağı değil. Onun için nikah cinselliğe indirilmemeli diye başladım. Erkek için de kadın için de namusunu muhafaza etmek için kurulan bir kurum. Ayrıca dünyevi işlerde birbirinin üzerinden yükü hafifletmek. Peygamber efendimiz (sav) kızı Fatıma'ya ranha evin içindeki işleri, Hz. Ali'ye kv ise dışarıdaki işleri yapmasını tavsiye etmişlerdir. İnsanın yaratılışına göre bu daha münasip. Evlilik bencilliği de ortadan kaldırıyor. Bütün bunlara riayet etmek ise o kadar da kolay değil aslında. Her şeyde olduğu gibi evlilikte çaba gerektiriyor.

      Sil
    2. Haklısın bol çaba ve sabır gerekiyor ...

      Sil
  6. Çok doğru yazmışsın. Anlık hevesleriyle evlenip aslında evliliğin yatak odasından ibaret olmadığını görünce de afedersin g.t.m g.t.m kaçıyorlar.
    Biraz film tv etkisi, biraz yanlış yönlendirmeler, biraz yeni kuşak için her şey kolay ve harcanabilir olması..
    Aslında nikah olunca taraflar daha çok düşünmek ve gayret etmek zorunda kalıyor. Sevgili olup cinselliği yaşayanlar birbirlerini daha rahat harcıyorlar gibi geliyor.
    Ay karışık konular :) İnsanlar ahlaklı ve merhametli olsa böyle şeyler olmayacak aslında ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evett Evininhanımı , karışık konular , sen de çok güzel değinmişşisn ... Teşekkür ederim desteğin için..

      Sil

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...