6 Haziran 2018 Çarşamba

İnstagram Anneleri vs Makyaj Youtube'rları

'Merhaba canlar bugün size harika bir üründen bahsedeceğim . ' diye konuya giren ve ' Merhaba arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz ' cilerden bahsetmek istedim bugün sizlere .

Evet , İnstagram kuşları ve Youtube kanalında her hafta farklı ürünlerle aynı şeyleri anlatanlar ...



Kolay para kazanmak mümkün olsaydı ( belki de mümkündür bu konuda net görüş sahibi değilim ) kolay para kazanılan meslek gruplarına ilk bu iki insan modelini gösterirdim .

Biri instagramda tüm hayatını sergileyen , yeterli takipçi sayısına ulaşınca firmalardan bedava ürünler alıp - zamanla reklam karşılığında para kazanan , diğer kısmı da içerik üretip Youtube ' a video yükleyip - belli bir takipçi ve izlenme sayısına kavuşunca reklam alıp , gösterim sayısıyla doğru orantılı olarak  Youtube'tan ödeme alanlar ...

Hangisi daha kolay peki ?

Ben açıkçası Youtube kanalı açıp , emek verip ,video çekip - düzenleyip yükleyenlere daha yakın hissediyorum kendimi. Çünkü bu iş gerçekten emek ve zaman gerektiriyor . Ve haliyle eğer gerçekten insanlar sizi benimser ve severse gayet iyi para da kazandırıyor...


İnstagram kısmen daha kolay ve hızlı bir teknik bu sebeple .
Tabi orada da paylaşacak fotorafınız , söyleyecek sözünüz olmalı bol bol . Artık sadec fotoraf ekleyip - altına hastag ekleyerek yapılan paylaşımlar tarih oldu .
Fotografınızın altına samimi bir dil ile özellikle özel hayat ve kişisel tercihlerinizden bol bol bahsetmezseniz insanlar pek şans vermeyebilir sayfanıza .

Tabi bu noktada amaç para kazanmak ise sorarlar adama  ;


Nerede aile mahremi ?

Çoluk çocuğun özeli ?

Tanımadığımız insanları eve davette bu kadar çekimser bir toplumken nerede kaldı yabancı gözlerden uzak - evi kalesi gibi gören - benimseyen ve özel alan kabul eden aile bireyleri ?


Kısacası dostlar , teknoloji çağı ile büyük değişimlere uğruyoruz farkına varmadan . 
Bu değişimlerin çoğu olumlu yöndeyse de , sosyal medyanın kullanımı hakkında daha bilinçli olmalıyız gibi geliyor bana . 

Zira her platform bizler gibi sıradan ama bunu kendine iş edinmiş - gelecek üç kuruş için hakkında fikir sahibi olmadığı konularda bayıla bayıla yalan yere ahkam kesenlerle dolu .

Aman , Dikkat !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...