11 Şubat 2020 Salı

Kötü Ruh Halimizi İyiye Çevirebilmek İçin Yapabileceklerimiz


Bazen sebepsiz mutsuz hissederiz . Ya da hiç olmayacak şeyleri kafaya takar , kötü senaryoları düşünür iyice depresif bir hale bürünürüz.

Bu durumlar bana da oluyor zaman zaman ve bununla gerçekten mücadele etmezsem iyice içinde çıkılmaz bir mutsuzluğa hapsoluyorum .

Böyle durumlarda yaptığım bazı uygulamalar var . Hem çabuk toparladığım hemde o ruh halinin aslında çok basit bir şekilde üstesinden gelinebildiğini gördüğüm .

1-) Dua etmek .

Dua etmek kesinlikle ilk yapılacaklar listemde . Çünkü ne zaman ki dua etmiyor , şükretmiyorum işte o zamanlarda bu ruh haline bürünüyor  - depresif bir havada oluyorum. Yapabildiğimiz yada yapamadığımız her iş için Allah'ın yardımını isteyip , O ' na sığınmak gerçekten insana ' sahipsiz değilsin , herşey yoluna girecek ' hissi veriyor , hem de iliklerine kadar ...

2-) Şükür Maddeleri Yazmak .

İlk madde ile  bağlantılı gibi görünse de aslında değil .  Her ne kadar içinizden gelmese de elinize kağıt - kalem alıp sahip olduğunuz şeyler için şükretmeye başladığınızda o yerlerde sürünen enerjiniz hızla yukarı çıkacak , göreceksiniz. Hayatta oluşumuz , barındığımız bir eve sahip oluşumuz , düşünebilmemiz bile şükür sebebi iken bunları yazıya döktüğünüzde gerçekten aklınıza daha onlarcası geliyor ve bu da o mutsuzluktan minnet ve şükür haline geçmenizi sağlıyor .

3-) Sevdiğiniz Bir şeyler İzlemek .

Komik bir dizi olabilir , daha önce defalarca izlediğiniz bir film olabilir , televizyonun herhangibir kanalı olabilir ...
Bir şeyler izleyip - kafa dağıtmak enerjinizi yükseltmenize yardımcı olacaktır. Ben sevdiğim Youtube kanallarını yada Outlander - Poldark gibi izlemeye doyamadığım dizileri açtığımda kendimi çok daha keyifli hissediyorum mesela .

4-) Dışarı Çıkmak .

Atalarımız boşuna tebdili mekanda ferahlık vardır dememişler. Dışarı çıkıp amaçsızca yürümek bile her zaman işe yarar iyi hissetmek istediğimizde.

5-) Hobilerimize Zaman Ayırmak

Örgü örmek , kitap okumak yada yapmaktan keyif aldığınız hobiniz her neyse ona zaman ayırmak ...
Birşeylere odaklanıp , üretiyor olmak bana en iyi gelen aktivitelerden her daim .

6-) Yemek yapmak - yemek .

En sevdiğiniz yemek hangisi ?
Pizza , makarna , pasta , çikolata , cips ... Siz neyi seviyorsanız onu alın - yapın ve afiyetle yiyin . Göreceksiniz yemek yemenin mutlulukla kesinlikle bir bağlantısı var  :)

7-) Sevdiklerinizle Konuşun .

Sevdiğiniz bir arkadaşınızı aramak , yada mümkünse yanına gitmek sohpet etmek te iyi gelen aktivitelerden biridir.



8-) Motivasyon Sözleri Okumak

Siz seviyor musunuz bilmiyorum ama benim enerjimi baya bir yükseltir bu tür yazı ve makaleler.


9-) Sosyal medyada #kemoterapi vb etiketleri aramak ve incelemek .

Derdiniz nedir bilmiyorum ama çoğu zaman hiçbir dert bizim büyüttüğümüz kadar çözümsüz olmuyor . Hele ki sıkıntımızın nedeni belirsiz bir iç huzursuzluk ise bu tavsiye gerçekten bizi kendimize getirip bir güzel silkeleyecek . İnsanların ne dertlerle uğraşıp yine de nasıl bir tevekkül  ve umut içinde olduklarını görmek güzel bir ders veriyor aynı zamanda.

10-) Gönder Gelsin Butonu

Bu kötü duygu - düşüncelere alınmış bir tavırdır. İçimizdeki iyi ses Rahmani , kötü ve olumsuz ses ise Şeytani ' dir. İşte biz o şeytani sese diyoruz ki ' Eee sonra ? , anlat bakalım ...
Aklınızda dönüp duran o en kötü senaryo gerçekleşecek olsa bile , ya sonra ? İnsanın canı gerçekten yanmadan ne kadar güçlü olduğunu bilemeyecekken , üstelik ortada gerçek olmayan ve sırf siz depresyona girin diye içinizden sürekli yükselen fısıltılara karşı kendinize hatırlatacağınız  en güzel söz ;

 LA TAHZEN İNNALLAHE MEANA !!!



"Üzülme ALLAH (cc) bizimle beraberdir"(Tevbe-40)




9 yorum:

  1. Bazılarını ben de yapıyorum ama bazen hepsini de yapsam içimin ağırlığı geçmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle zamanlarda özgürce yazı yazmak ve içimizdekileri kağıda dökmek de iyi gelebiliyor. Şu var ki , insanız ve iyi ruh hali de kötü ruh hali de insan olmanın getirilerinden birisi. Onu en iyi şekilde atlatmak ta kendimize yapacağımız iyilik aslında ...

      Sil
  2. Dua etmek bende de ilk sırada. Puzzle yapmak çok iyi geliyor. Bir de tatil planı, ya da aktivite plânı yapmak. En absürd olanı ise, yapacak işlerimi listelemek. Listeyi yaptıktan sonra boş oturmak bir keyif veriyor ki inanılmaz:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Liste yapıp - yapılacakları yapmama özgürlüğü ...
      Bazen gerçekten ihtiyacımız olan şey sadece rahat davranmak ...

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Kesinlikle , şükrettikçe şükredilecek nimetler artıyor.

      Sil
  4. Kesinlikle kalkıp harekete geçmek iyi geliyor. Boş boş oturdukça zihin üretiyor, saçmalıyor. Meşgale bulunca geçip gidiyor zaman ve göğse oturan o öküzümsü sıkıntı :) Ama işte bir yerden, bir şeylere başlamak için gereken o itici gücü bulmak zor oluyor bazen :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meşgale gerçekten ilaç gibi geliyor evet. Hele ki bu iş yapmaktan keyif aldığımız bir etkinlik ise ...

      Sil
  5. Do this hack to drop 2lb of fat in 8 hours

    More than 160 thousand men and women are using a easy and secret "liquids hack" to drop 2lbs each night as they sleep.

    It's very easy and it works on everybody.

    Here's how to do it yourself:

    1) Get a clear glass and fill it up half full

    2) Proceed to use this weight loss hack

    and you'll become 2lbs skinnier the very next day!

    YanıtlaSil

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...