3 Haziran 2014 Salı

BİLDİKLERİMİ ÇARPITMA ; ALLAH ' I YANLIŞ TANITMA !!!!

Dün akşam arabadayız , eve gidiyoruz..
Malum İstanbul ' un akşam trafiği..
Her zaman olduğu gibi radyoyu karıştırırken bir hocanın sohpetine denk geldim ve dinlemek istedim..
Genelde severim böyle sohpetleri ; bilmediğimiz o kadar çok şey var ki..
Eve giderken 15 dakika olsun faydalı bir şeyler duysun kulaklarımız diye denk geldiğimde pek es geçmemeye çalışırım..
Ama akşam dinlemeye çalıştığım beyfendi , hocalıktan , bilgilendirmeden , yol göstermekten ziyade bayağı bildiğiniz ahkam kesiyordu hadsizce..!
'GÜNAH İŞLEYİN , SONRAAA ALLAH ' IN RAHMETİ VAR DEYİN..
O ÖYLE OLMAZZZZZZ!
BİR VAKİT NAMAZI KAÇIRANIN BÜTÜN MALI , MÜLKÜ,EVLATLARI , HER ŞEYİNİ KAYBETSE AYNIDIR!! "
Bu cümlelerden sonra dinlemedim zaten..
Dinimizi böyle adamlardan dinleyen çocukların Rablerine uzak olmasının sebebi , her şeyin günah olduğunu savunarak İslamı ' ın bir mantık dini ,sevgi dini olduğu gerçeğinin üstünü örtmeye çalışanlardan kaynaklanıyor..
Resulullah (s.a.a) bile  “Tüm Âdemoğulları hata edicidir. Hata edenlerin en hayırlısı tövbe edenlerdir.” derken  ; ey Hoca sıfatını almış kişi ;
Kim oluyorsun da seni dinleme lütfunda bulunmuş insanların Allah inancını zedeliyorsun ?
Kim oluyorsun da ; sanki günahsız olduğunun belgesi varmış gibi elinde ; başkalarının işlediği günahlara hüküm giyiyorsun ????
İçimizden geçirdiğimiz iyi niyetlere bile mükafat veren bir Rabbimiz varken ; 
(  • Rabbiniz gerçekten çok merhametlidir. Kim içinden bir iyilik yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, on katından yedi yüz katına hatta kat kat fazlasına kadar iyilik sevabı yazılır. Kim de içinden bir kötülük yapmayı geçirir de onu yapmazsa, ona bir iyilik sevabı yazılır. Eğer onu yaparsa, bir kötülük günahı yazılır veya Allah onu siler. (Dârîmî, Rikâk, 70) ) sen kim oluyorsun da Allahın rahmeti hakkında sorgulamalar yapıp , insanların içine karamsarlık tohumları ekiyorsun !!!!!



İşte bizler böyle kişilerden öğrenmek yerine dinimizi , fırsat buldukça kendimiz okuyup , araştırmalıyız..
Okudukça anlıyorum ki ; bize temelden beri öğretilen her şeyin kısıtlandığı , günah kabul görüldüğü bir dine değil , sevgi ; merhamet , iyi ve güzel ahlak sahibi ,insanları din dil ırk ayırmadan sevmemizi öğütleyen ; bütün dinleri kapsayan ve son hak din olan , değiştirilmeyen ve Allah ' ın insanlığa son emir ve merhametinden bahsettiği mükemmel bir dine sahibiz..
Çok şükür de sahibiz..

Hepimiz okuyabilen insanlar olarak ; birilerinin kabul gördüğü ve insanlara birinci vekil olarak , çarpıtarak ve ahkam keserek dini öğretmeye çalışanların yorumlamalarına ihtiyacımız yok..

ALLAH ' IN RAHMETİYLE İLGİLİ HADİSİ ŞERİFLER ; 
( İnsanları korkutarak Din bilgisi vermeye çalışan Hoca sıfatlı kişiye de kapak olsun ! )
  Allah Tealâ rahmetini yüz parçaya ayırdı. Doksan dokuzunu kendi yanında tuttu, bir parçasını ise yeryüzüne indirdi. İşte bu bir parça rahmet sebebiyle bütün canlılar birbirine merhamet ederler. Hatta kısrak (emzirirken) yavrusuna basıp da zarar verir korkusuyla ayağını kaldırır. (Buhâri, Edeb, 19; Müslim, Tevbe 21)Resulullah (s.a.a): “Günahtan tövbe eden kimse, hiçbir günahı olmayan kimse gibidir.” İmam Ali (a.s): “Tövbe kalbi temizler ve günahları yıkar.” Resulullah (s.a.a): “Allah nezdinde tövbe eden mümin erkek ve kadından daha sevimli bir şey yoktur.” Resulullah (s.a.a): “Tüm Âdemoğulları hata edicidir. Hata edenlerin en hayırlısı tövbe edenlerdir.” İmam Ali (a.s): “Her kim tövbe ederse Allah da onu affeder; organlarına (tövbekârın) ayıplarını örtmesini, yeryüzü parçasına günahlarını gizlemesini ve gözetleyici meleklere yazdıkları suçlarını unutmalarını emreder.”

5 yorum:

  1. Blogun çok güzel.bencede hocanin üslûbu sertmiş.ancak şunu unutmamaliyizki:Allahin merhameti Onun emir ve yasaklarını güzel bir şekilde yerine getirenlerin üzerinde olacak ahirette.umarim bunu başarabiliriz. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Pınar ,
    Öncelikle bloğumu beğenmene çok sevindiğimi belirtmeden edemeyeceğim. Tabiki haklısın , dinimizin hiç bir gereğini getirmeden sadece Allah merhametli demek sadece kendini kandırmak olurdu.. Burada beni rahatsız eden Hoca ' nın yargılaycı tavrı ve ses tonuydu. Allah hepimize önce hidayet , sonra merhamet etsin inş..
    Kocaman Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Allah çok merhametlidir. Böyle hocalar biraz tanrıcılık oynuyorlar. O'nun adına konuşup ahkam kesiyorlar. Elbette dinimiz böyle katı ve sert üsluplardan uzak. Sonuçta Yaradanımız herşeyin ötesinde, kullarını ve yarattıklarını çok seviyor. O sevgi dolu bir Yaratıcıdır. En güzeli artık herkes Kuran'ın mealini okusun. Diyanetin sayfasında meali ve tefsiri de var.
    Ne demiş Mevlana "Gel ne olursan ol gel". ;)

    YanıtlaSil

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...