22 Mayıs 2014 Perşembe

BİRAZ ROMANTİZİM…

 Bir kitap almadan önce , kısa bir araştırma yapmak ve okuyucu yorumlarını dikkate alarak seçim yapmak bir alışkanlık oldu artık..
Geçenlerde kitapçıda gözüm çarpan ama alıp almamak konusunda kararsız olduğum bir kitap oldu ve sonunda okuduğum olumlu yorumların da etkisi ile en sonunda aldım Marie Force’un yazdığı "BİR AŞK ÇARPINTISI’ nı..
Kitap, pembe dizi edasıyla romantik bir şekilde ele alınmış.Ve tabiî ki aşk kitaplarının olmazsa olmazı ideal sevgili adayımız da mevcut ve bu kitaptaki adı da "Mac…"
Kitabın geçtiği yer yazarın da gerçekte yaşıyor olduğu Block Island adasından esinlenerek verdiği isim ‘Gansett’ adasında geçiyor..
Tropik bir adada sıkıcı bir hayatı varken , karşısına çıkan genç,atletik ve yakışıklı Mac McCarthy okurken hepimizi kitabın fakir ama gururlu bayan baş kahramanı Maddie’nin yerine koyup, heyecanlanmamızı sağlıyor..
Ama iyi taraflarını bir yana bırakacak olursam, kitap bana bitirdikten sonra aynı türden farklı bir kitap okuma isteği yaratmak yerine romantik kitaplardan biraz uzaklaştırdı. Bu kitabın kötü olmasından değil tamamen benim okuduğum kitaplarından almak istediğim verim ile alakalı tabiî ki..
Sonuçta okurken keyif veren ancak romantik kitapların bir çoğunda yapabildiğimiz gibi sonunu tahmin edebileceğimiz bir kitaptı..
Karakterlerin yakınlaştığı sahneleri özellikle beğendim çünkü bu duygusallıktan uzaklaştırılmayarak ifade edilmiş..
Romantik kitap sever; romantik okurların severek okuyabileceği ve okuduktan sonra bir süre onların romantizmini içinizde hissedeceği hoş bir kitap…
Herkesin karşısına kitapta olduğu gibi hoş, ilgili ve mükemmel bir aşık olan Mac McCarthy gibi bir yakışıklının çıkıp hayatını güzelleştirmesi dileklerimle…



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...