21 Mayıs 2014 Çarşamba

Grinin Elli Tonu Neden Bu Kadar Popüler Oldu ?

"Grinin Elli Tonu (İngilizce orijinal adı: Fifty Shades of Grey) İngiliz yazar E. L. James tarafından yazılan erotik romandır. Üçlemenin ilk kitabı olan Grinin Elli Tonu'nda üniversite öğrencisi olan Anastasia Steele'nin genç ve yakışıklı iş adamıChristian Grey'le tanışması ve aralarındaki ilişkiyi anlatıyor. Anastasia Grey'i tanıdıkça onun erotik istekleri karşısında dehşete kapılır fakat yine de bu adama karşı koyamaz.
Grinin Elli Tonu, dünya çapında (ABD ve İngiltere dahil olmak üzere) çok satanlar listesinin başına oturmuştur. Kitap 37 ülkede 70 milyon kopya satmıştır. Harry Potter serisini aşarak en hızlı satılan kitap serisi olma başarısını kazanmıştır. Film uyarlamasının 13 Şubat 2015'te vizyona gireceği duyurulmuştur."

Öncelikle kitabı okumayan ya da henüz duymamış olanlar için , kitap hakkında ufak bir bilgi aktarmak istedim. Bu kitap özellikle kadınlar arasında önce kulaktan kulağa, sonrasında basının da etkisi  ile hemen her yerde konuşulur hale geldi..
Ben de kitap ABD ve İngiltere"de de henüz yeni yayımlanmışken okuduğum bir haberden bilgi sahibi oldum..
O zamanlar haberde "romanın içeriğinin çok ses getireceği" ve "erotik bir üçleme olacağı" için ülkemizde "satışa sunulmayabileceğini" yazıyordu..
Neyse ki kitabın ülkemizde de binler satmasına engel olunamadı..
Peki neydi bu kitabı bu denli popüler kılan ?
Benim biricik çocukluk serim "HARRY POTTER" ın bile satış rekorunu kıran ?
Öncelikle sevgili yazarımız E. L. James "i okuyunca aslında dünyanın neresinde olursalar olsunlar , bütün kadınların aynı olduğu, benzer şeyleri istediği hissine kapıldım...
Zaten kitabın satış rakamları bu önermemi doğrular nitelikte..
Kişisel bağlayıcı sebeplerimi sıralayacak olursam ;  ( sanırım bu zamana kadar kitabın serisini yaklaşık 10"de bitirdiğimi hiç paylaşmadım.:)
Öncelikle kitabın çekici erkek kahramanı Cristian Grey öyle bir karakter ki ; sıra dışı birkaç isteğini görmezden sayarsak bir çok kadının hayır diyemeyeceği kadar gizemli ve kadın dilinden anlayan bir erkek..
Tabi kitabın erotik dili de okunmasında büyük bir etken olmakla beraber , içeriğinde yer alan fanteziler hayal gücünüzü zorlayacak nitelikte..
Duyduğuma göre yakında bol sansürlü olacağını tahmin ettiğim filmi de vizyona girecek..
Merak edenler için öncelikle iyi okumalar ve sonrasında hepimiz için iyi seyirler diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu konuda ne demek istersiniz ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...